Składniki:
- 3 jaja
- 10 dag cukru
- 5 dag mąki zwykłej
- 5 dag mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 galaretki owoce leśne
- borówki amerykańskie
- konfitura porzeczkowa
Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier oraz miksujemy. Następnie dodajemy żółtka, mąkę zwykłą i ziemniaczaną oraz dalej miksujemy. Pod koniec wlewamy olej i wsypujemy proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto pieczemy w temperaturze 170 st. około 40 - 45 minut.
Upieczony biszkopt przekrajmy na dwie części. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową, a na górną część biszkoptu układamy borówki i zalewamy galaretką.
Upieczony biszkopt przekrajmy na dwie części. Dolną część smarujemy konfiturą porzeczkową, a na górną część biszkoptu układamy borówki i zalewamy galaretką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
biszkopt biszkopt z borówkami i konfiturą parzeczkową borówki borówki amerykańskie ciasta dżem porzeczkowy galaretka konfitura porzeczkowa
apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńniby nic skomplikowanego, a wygląda bardzo efektownie :) pycha! :)
OdpowiedzUsuń