Składniki:
- 2 filety z kurczaka (przecięte wzdłuż)
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1/3 czerwonej papryki
- natka pietruszki
- 3 łyżki oleju
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa garam masala
Przygotowanie:
Do miski dajemy olej, drobno posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy, wszystko razem mieszamy. Filety z kurczaka wkładamy do przygotowanej marynaty i odstawiamy na godzinę. Następnie na rozgrzanej patelni podsmażamy kurczaka z marynata z obu stron około 3 minuty z każdej strony (do zarumienienia kurczaka) oraz z pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dusimy kurczaka pod przykryciem około 20 minut, pod koniec duszenia dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Danie to doskonale smakuje z ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
filet z kurczaka filet z kurczaka w garam masala garam masala kurczak garam masala kurczak w garam masala mięsne papryka piersi z kurczaka w garam masala
Wygląda fantastycznie!!! Na pewno spróbuje :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :-)
A ile tej garam masala ? Szczypta ,łyżeczka. łyżka czy łycha? To nie sól czy pieprz ,że tylko do smaku.
OdpowiedzUsuńwedle uznania :) pozdrawiam!
UsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńUwielbiam kuchnię orientalną. :-)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie :)
OdpowiedzUsuńpysznie i prosto :)
OdpowiedzUsuń