Składniki:
- karp
- mąka
- jajko
- sól
- pieprz
- bułka tarta
Przygotowanie:
Karpia oczyszczamy, kroimy na dzwonki, moczymy w wodzie, a następnie osuszamy. Dzwonki oprószamy mąką, maczamy w jajku wymieszanym z solą i pieprzem oraz obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na chrupiący, czerwony kolor.
Smacznego!
Hmmm chrupiąca skórka jak najbardziej :-) ale nie karp :-( straszny mam uraz do tej ryby :-) wiem że są jej miłośnicy :-)
OdpowiedzUsuńKarp w dzwonkach i obtaczany w kaszce mannej, jakie to pyszne, spróbuj, jadłam będąc gościem we Francji. Reszta tak samo, sól, olej, jako.
OdpowiedzUsuńZjadłabym go teraz - mamy kwiecień:)
OdpowiedzUsuń