Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 zupka chińska ostra (kurczak curry)
- 1 cebula lub por
- 1 czerwona papryka świeża lub słoiczek konserwowej
- sól, pieprz mielony
- 2 łyżki majonezu (można przygotować wersje bez majonezu)
Przygotowanie:
Zupkę chińską przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, używając nieco mniej wody (makaron musi zmięknąć pod przykryciem i wchłonąć cały płyn). Następnie kroimy kapustę, cebulę i paprykę. Wszystkie składniki solimy, pieprzymy do smaku i mieszamy. Potem dodajemy kukurydzę,oraz wcześniej przygotowaną zupkę chińską (wystudzoną). Na koniec sałatkę doprawiamy majonezem (lub nie) i ponownie mieszamy.
Smacznego!
Wersja sałatki bez majonezu
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska kukurydza sałatka po studencki sałatka z makaronem z zupki sałatka z zupkami chińskimi sałatki zupka chińska
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńwidzę, że u wszystkich studentów ta sałatka obecna jest w menu ;D my jeszcze dodajemy do niej drobno pokrojone ogórki konserwowe ;)
OdpowiedzUsuńBardzo oryginalna sałatka, trzeba ją wypróbować.
OdpowiedzUsuńPolecam też taką, dla bogatszych studentów
http://inews.com.pl/WordPress3/salatka-z-makaronu-i-rokpola
OdpowiedzUsuńMożna dodac też pokrojoną w słupki szynkę . Smacznego
To może być dobra sałatka, muszę ją zrobic i spróbować.
OdpowiedzUsuńNo i dzięki tobie wiem co jutro zrobię do obiadu ha ha . Dobrze ,że się ma takich ludzi jak ty. Podpowiedzą i z głowy. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńCzy do salatki dodajemy tylko makaron z zupki czy rownież rosół ?
OdpowiedzUsuńzupkę robimy tak jak napisane jest na opakowaniu razem z tymi przyprawami, tylko dodajemy mniej wody, aby makaron nie był rzadki :) Pozdrawiam!
UsuńSałatka bardzo smaczna, polecam.
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na sałatkę...
OdpowiedzUsuń