Składniki:
- 6 jaj
- 300 g pieczarek
- 1 łyżka majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie przetarte na grubych oczkach pieczarki smażymy z solą i pieprzem do odparowania wody. Obrane i ostygnięte jajka kroimy na pół oraz wyciągamy żółtka, które dusimy i mieszamy z ostudzonymi pieczarkami i majonezem. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek. Tak podane jajka znakomicie smakują z serem żółtym.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski jajka jajka na wielkanoc jajka nadziewane pieczarkami jajka z pieczarkami pieczarki przekąski Wielkanoc
często takie robię pyszne
OdpowiedzUsuńproponuje dodać do majonezu łyżeczkę chrzanu, świetnie podkreśli smak:) pyszny przepis:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Jeszcze nie robiłam ale na pewno spróbuję :D
OdpowiedzUsuńnieapetyczny wygląd
OdpowiedzUsuńNa pewno wyśmienicie smakują :D
OdpowiedzUsuńJutro robię wstęp do Świąt- m.in. jajka faszerowane z pieczarkami, gdyż moja rodzina przyjedzie do domu ok. 3 rano, więc mogę im zaserwować namiastke dania świątecznego !! Wesołych Świąt z Wrocławia!
OdpowiedzUsuńsuper pomysł, Często jem jaka w takiej odsłonie bardzo mi się podobają :)
OdpowiedzUsuń