Ilość: około 16 sztuk
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- 1,5 łyżeczki sody
- 1 szklanka mleka
- 80 g rozpuszczonej margaryny
- 2 jajka
- kilka łodyg rabarbaru
Przygotowanie:
Rabarbar kroimy w kostkę, przysypujemy łyżką cukru i odstawiamy. Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę i ostygniętą margarynę. Mieszamy wszystkie składniki. Wsypujemy przygotowany rabarbar i mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut.
Smacznego!
mmm przepyszne uwielbiam je, ale z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńwyglądają kusząco :)
OdpowiedzUsuńIdealne na sezon :)
OdpowiedzUsuńA ja właśnie się zastanawiam, co wyczarować z udziałem rabarbaru :) Muffiny super Ci wyszły!
OdpowiedzUsuńPo raz kolejny zakrzyknę, że wszystko co z rabarbaru to wypas maksymalny... :)
OdpowiedzUsuńSzybkie w wykonaniu i smaczne
OdpowiedzUsuńKlasycznie;)
OdpowiedzUsuńdziękuję za udział w akcji rabarbarowej:)
Uwielbiam takie babeczki :) Pycha!
OdpowiedzUsuńmam jagody, lece do kuchni
OdpowiedzUsuńmmm, cudne... z jagodami
OdpowiedzUsuńPYSZNE, W SAM RAZ DO PORANNEJ KAWUNI :D
OdpowiedzUsuńDziękuje za zaproszenie :) Twoje muffiny z pewnością są apetyczne.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Pyszne babeczki. Super! ;)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na domowe lody - prosty przepis ;)
wenus-lifestyle
Wyglądają znakomicie, pyszności :)
OdpowiedzUsuń