Pieczone jabłka

Pyszne pieczone jabłka z czekoladowo-śliwkowym nadzieniem to najłatwiejszy deser na jesienne wieczory

Składniki:
  • 8 dużych jabłek 
  • powidła 
  • 8 kostek gorzkiej czekolady 
  • orzechy włoskie 
  • cynamon 



Przygotowanie:

Jabłka myjemy, osuszamy, odcinamy wierzch jabłka (około 2/3 ich wysokości) oraz wydrążamy gniazda nasienne. Do środka każdego jabłka wkładamy łyżeczkę powideł śliwkowych, kostkę czekolady, cząstkę orzecha oraz całość posypujemy cynamonem.



Jabłka przykrywamy odciętą czapeczką, układamy w naczyniu żaroodpornym oraz pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st.

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 komentarzy:

  1. Gabrysiu jakie pyszności :-) uwielbiam pieczone jabłka :-) z czekoladą nigdy nie robiłam :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie one są pyszne! Uwielbiam je :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Preferuję z samymi bakaliami (tak, w 100% zdrowo) Ale z czekoladą nigdy nie próbowałam... więc może warto się skusić? :>
    Pysznie wyglądają to na pewno!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio mam ochotę na coś "nietypowego" . Chyba to jest właśnie to ! Trafiłaś w sedno! Dzięki :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Najłatwiejszy ale jaki pyszny mmm Pozdrawiam :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Pyszne to nadzienie. Mniam...
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń