Pyszne pieczone jabłka z czekoladowo-śliwkowym nadzieniem to najłatwiejszy deser na jesienne wieczory
Składniki:
- 8 dużych jabłek
- powidła
- 8 kostek gorzkiej czekolady
- orzechy włoskie
- cynamon
Przygotowanie:
Jabłka myjemy, osuszamy, odcinamy wierzch jabłka (około 2/3 ich wysokości) oraz wydrążamy gniazda nasienne. Do środka każdego jabłka wkładamy łyżeczkę powideł śliwkowych, kostkę czekolady, cząstkę orzecha oraz całość posypujemy cynamonem.
Jabłka przykrywamy odciętą czapeczką, układamy w naczyniu żaroodpornym oraz pieczemy około 40 minut w temperaturze 180 st.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ciasta deser jabłkowy desery jabłka jabłka pieczone pieczone jabłka
Gabrysiu jakie pyszności :-) uwielbiam pieczone jabłka :-) z czekoladą nigdy nie robiłam :-)
OdpowiedzUsuńJakie one są pyszne! Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuńPreferuję z samymi bakaliami (tak, w 100% zdrowo) Ale z czekoladą nigdy nie próbowałam... więc może warto się skusić? :>
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają to na pewno!
Ostatnio mam ochotę na coś "nietypowego" . Chyba to jest właśnie to ! Trafiłaś w sedno! Dzięki :))
OdpowiedzUsuńNajłatwiejszy ale jaki pyszny mmm Pozdrawiam :D
OdpowiedzUsuńPyszne to nadzienie. Mniam...
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.