Jajka z suszonymi pomidorami

Jajka faszerowane aromatycznymi suszonymi pomidorami ze słonecznikiem, idealne jako przekąska

Składniki:
  • 10 jaj 
  • 300 g odsączonych suszonych pomidorów ze słonecznikiem 
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól i pieprz 



Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i ostygnięte przekrawamy na pół oraz wyciągamy żółtka, które dusimy oraz mieszamy z posiekanymi suszonymi pomidorami i majonezem. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem nadziewamy połówki jajek.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

9 komentarzy:

  1. Uwielbiam suszone pomidory ale z jakami jeszcze nie jadłam, muszą być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moje smaki, na pewno by mi smakowała taka przekąska :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszotka! Nawet mam słoik z suszonymi pomidorami pod ręką. Muszę takie zrobić. Lubię jajka faszerowane. Świetna alternatywa dla klasycznej wersji. Pozdrowionka cieplutkie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmm nigdy nie jadłam z suszonymi pomidorami. :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. dość fajny pomysł :)

    http://www.finansowyspecjalista.pl

    OdpowiedzUsuń
  6. Rzecz taka prosta, a taka smaczna :)

    OdpowiedzUsuń