Błyskawiczna w przygotowaniu surówka z młodej kapusty z dodatkiem koperku. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu
Składniki:
- 1/2 główki młodej kapusty
- 1 mała cebula
- pęczek koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z około 1/2 cytryny
- 1 łyżeczka cukru
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, cebulę kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Warzywa mieszamy z rozmieszaną oliwą z sokiem i cukrem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Surówkę odstawiamy na około 15 min., aby się przegryzła.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
koperek młoda kapusta sałatki surówka surówka obiadowa surówka z młodej kapusty surówka z młodej kapusty z koperkiem
Smacznie wygląda! ;-)
OdpowiedzUsuńBardzo wiosennie wygląda i zdrowo, w domu stawiamy na zdrowe odżywianie, ostatnio uzdatniliśmy wodę kranową filtrem na ujęciu wody w kuchni - wreszcie mamy smaczną i zdrową wodę w domu.
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie i na pewno takie jest ;)
OdpowiedzUsuńPyszna suróweczka w stylu ,,zielono mi " ;)
OdpowiedzUsuńZnakomita!
OdpowiedzUsuńMniam...ale smaczna surówka :)
OdpowiedzUsuńSmacznie i zdrowo -:)
OdpowiedzUsuńJa i moja rodzinka uwielbiamy takie surówki :) Pychota jako dodatek do każdego obiadu:)
OdpowiedzUsuńCiekawe przepisy. Zaleta surówek to szybkie przygotowanie
OdpowiedzUsuńi smaczne.