Warzywna sałatka warstwowa z fasolką szparagową, pomidorem, kukurydzą, papryką i sosem śmietanowym. Znakomicie sprawdzi się na kolację i do wędliny
Składniki:
- około 500 g fasoli szparagowej masłowej
- 1 duży pomidor
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 zielona papryka
- 5 łyżek śmietany 12%
- sos sałatkowy ziołowo - koperkowy
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Fasolkę myjemy, obieramy, kroimy na 2 - 3 cm kawałki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odsączamy i pozostawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie śmietanę mieszamy z sosem sałatkowym i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno miski wykładamy fasolkę szparagową, rozsmarowujemy 1/2 sosu śmietanowego.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
fasolka szparagowa kukurydza papryka pomidory sałatka warstwowa sałatka warstwowa z fasolką szparagową sałatka z fasoklą szparagową sałatki zielona papryka
Taka warstowowa sałatka jest najlepsza :)
OdpowiedzUsuńhttps://julias-cooking.com/
Uwielbiam fasolkę szparagową :) Bardzo apetyczna propozycja :)
OdpowiedzUsuńTwoje sałatki są najlepsze
OdpowiedzUsuńsuper :) jeszcze nie robiłam sałatki z fasolką :)
OdpowiedzUsuń