Składniki:
- 1 puszka kukurydzy
- 6 średnich ogórków kiszonych
- 6 jajek
- 1 pomidor
- około 200 g pomidorków koktajlowych
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- pęczek świeżego koperku
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w plasterki. Majonez mieszamy ze śmietaną i posiekanym koperkiem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno miski wsypujemy odsączoną z zalewy kukurydzę. Na ściance miski układamy połówki pomidorków koktajlowych, a środek wypełniamy pokrojonym w kostkę pomidorem. Następnie wykładamy połowę sosu koperkowego i układamy jajka.
Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i wsypujemy na jajka. Potem wykładamy resztę sosu koperkowego i wierzch posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
grillowa jajka koperek kukurydza pomidorki koktajlowe pomidory sałatka warstwowa sałatki sos koperkowy szczypiorek warstwowa sałatka do grilla
Smakowita propozycja :) Mniam...
OdpowiedzUsuńNa pewno jest pyszna, ja robię sałatkę gyros podobnie wyglądającą
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka! :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi się podoba ta sałatka :-)
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszna , ale czy na grilla? boże , na grillu tyle tłustego mięsa i kiełbas a do tego jeszcze tak kaloryczna sałatka ? o nie do grilla sałatka tylko bez dodatków majonezowych i jajecznych.
OdpowiedzUsuńJa też, tak sądzę ��.
Usuńgrill nie oznacza, że musi być tłusty, jest też mnóstwo innych rzecz niż tłuste mięso i kiełbasa :)
UsuńSmacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe, smaczne przepisy i inspirujące pomysły. Dziękuję
OdpowiedzUsuńMam na nią smaka 😊
OdpowiedzUsuńSałatka bardzo dobra
OdpowiedzUsuń