Podudzia z kurczaka pieczone w jogurcie, szybki obiad, który sam się robi
Składniki:
- 10 podudzi z kurczaka
- 150 g jogurtu naturalnego typu greckiego
- papryka słodka
- przyprawa do drobiu
- sól i pieprz
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie:
Jogurt naturalny mieszamy z papryką, przyprawą do drobiu, solą, pieprzem i olejem. Podudzia myjemy, osuszamy i nacieramy marynatą z jogurtu. Tak przygotowanego kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. Pieczemy około 1 godz. pod przykryciem. Następnie mięso odkrywamy i pieczemy jeszcze około 30 min. Upieczonego kurczaka podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jogurt naturalny kurczak kurczak na obiad kurczak pieczony w jogurcie obiad podudzia podudzia w jogurcie
Takie dania bardzo lubię :) Pysznie i bez wielkiego nakładu pracy :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności u Ciebie
OdpowiedzUsuńna niedzielę jak znalazł
OdpowiedzUsuńach, jak ja lubię kurczaka!
OdpowiedzUsuńspróbuję zaserwować kurczaka w jogurcie na majówce
OdpowiedzUsuń