Ilość: około 14 sztuk
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- cukier waniliowy
- nie cała łyżeczka sody
- 1 szklanka mleka
- 80 g rozpuszczonej margaryny
- 2 jajka
- jagody
Przygotowanie:
Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, wystygniętą margarynę Mieszamy wszystkie składniki. Wsypujemy jagody i delikatnie mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
babeczki z jagodami ciasta ciastka jagody jagodzianki muffiny z jagodami
super pomysł :)
OdpowiedzUsuńA ile tego cukru waniliowego ?
OdpowiedzUsuńbabeczki z jagodami , lecz to nie jagodzianki - bułka drozdzowa z jagodami i najsmaczniejsze w malenkiej cukierni w olsztynku , mało ciasta za to w srodku ogromna ilosc swierzych jagod , az kapało po ugryzieniu, z osrodka wypoczynkowego gdy ktos jechał to przywozil po 60 takich na rodzinke po 10 to było malo moj syn sam wcinał 5 i biegł plywac do jeziora
OdpowiedzUsuńZ jednej strony kusi smakiem i wyglądem, z drugiej strony boję się o swoją de.... :)
OdpowiedzUsuńpyszności :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam!!! <3 :)
OdpowiedzUsuńzbliża się sezon
OdpowiedzUsuńBabeczki świetnie się prezentują, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZobacz tez bułki
http://inews.com.pl/WordPress3/jagodzianki
Smaczne. I znowu nie schudnę :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione z jagodami! Pycha :) Mięciutkie i mokre w środku :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam je
OdpowiedzUsuńOj zjadłabym sobie :)
OdpowiedzUsuńczekamy na świeże jagody i do dzieła :)
OdpowiedzUsuńZrobię te babeczki mojej familii:)
OdpowiedzUsuń