Składniki:
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1 mały seler
- 1 cebula
- pęczek natki pietruszki i selera
- 500 g udek z kury
- 4 l wody
- 2 kostki rosołowe
- 1 łyżka lubczyku otartego
- 1 łyżka przyprawy kucharek
- 1 łyżeczka soli
- pieprz
- makaron
Przygotowanie:
Gotujmy makaron. Mięso myjemy, wkładamy do garnka z gotującą i osoloną wodą, dzięki czemu nie będą pojawiać się szumowiny. Do garnka z wywarem wrzucamy wcześniej umyte i obrane warzywa oraz natkę pietruszki i selera. Wszystko gotujemy przez około godzinę. Po tym czasie dodajemy lubczyk, pieprz, kostki oraz kucharek, wszystko gotujemy jeszcze przez około 10 minut. Gotowe danie podajemy z wcześniej przygotowanym makaronem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
makaron marchewka obiad pietruszka porcja rosołowa rosół rosół z kury seler zupy
Witam,
OdpowiedzUsuńZgadzam się z Tobą ja także nie mogę doczekać się naszych truskawek :)
Bardzo fajny blog :)