Składniki:
- 1 średniej wielkości wędzona makrela
- 30 dag twarogu półtłustego
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- cebula
- natka pietruszki
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Do miseczki wkładamy twaróg. Rybę obieramy ze skórki i oczyszczamy z ości, dodajemy ją do twarogu. Całość mieszamy. Kroimy drobno cebulę, obsypujemy ją solą i odstawiamy aby puściła sok. Następnie odciskamy ją przez gazę, przez co pozbędziemy się lekkiej goryczy cebuli i sprawimy że będzie ona bardziej miękka. Cebulkę wsypujemy do twarogu i ryby. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość dokładnie mieszamy aż do uzyskania puszystej konsystencji, doprawiamy solą i pieprzem. Pastę posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki. Podajemy z pieczywem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
koncentrat pomidorowy makrela makrela wędzona pasta pasta kanapkowa pasta na kanapki pasta z wędzonej ryby pietruszka przekąski ryba wędzona ryby smarowidło śniadanie i kolacja twaróg
Fajny pomysł, tylko ja jescze lubię dodać jajka gotowane.
OdpowiedzUsuńto jest ptszne ... ja dodaje dwa drobno pokrojone korniszony pasta jest wiecej wytworniejsza w smaku . smacznego
OdpowiedzUsuńTeż taką robię, pyszna jest
OdpowiedzUsuń