Składniki:
- 1 kg żeberek
- kilka ząbków czosnku
- 2 łyżki musztardy krymskiej
- 2 łyżki miodu naturalnego
- sól, pieprz, papryka słodka
Przygotowanie:
Żeberka kroimy w mniejsze kawałki. W naczyniu żaroodpornym nacieramy solą, pieprzem, papryką słodką i czosnkiem. Odstawiamy na około 2 godziny.
Następnie do żeberek dolewamy ok 4 łyżki wody oraz pieczemy w piekarnika pod przykryciem przez około 1h – 1,5h w temp 200 st. (do miękkości). Musztardę mieszamy z miodem i polewamy żeberka. Potem pieczemy je bez przykrycia jeszcze około 15 min. Świetnie smakują z chlebem, jak również z ziemniakami.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
miód musztarda obiad żeberka żeberka na obiad żeberka w miodzie
a przeciez nie wolno laczyc miesa z ziemniakami..to jak wreszcie?//
OdpowiedzUsuńdobry żarcik :)
Usuń