Ilość: 30 sztuk
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- cukier cynamonowy (40g)
- 4 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 200 g margaryny
- 1 łyżka sody oczyszczonej
- 3 łyżki kakao
Przygotowanie:
Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem cynamonowym. Dodajemy mleko, mąkę, sodę, kakao, ostygniętą margarynę oraz mieszamy wszystkie składniki. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut.
Smacznego!
Twoje babeczki wyglądają bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńTylko dlaczego margaryna? Nie używajmy margaryn do ciast, tylko masło !!
OdpowiedzUsuńWyglądają jak kupa kupy.
OdpowiedzUsuń