Ilość: 25 sztuk
Składniki:
- opakowanie wafli (5 wafli)
- 450 g szpinaku mrożonego
- 1 łyżka śmietany
- kilka ząbków czosnku
- sól, pieprz
- 3-4 jajka
- bułka tarta
Przygotowanie:
Szpinak podsmażamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i śmietaną. Solimy i pieprzymy do smaku. Szpinak nie może być całkowicie odparowany z wody. Na wafel wykładamy szpinak, smarujemy i zostawiamy na około 3-4 minuty aby wafel zmięk, następnie zawijamy, składając na 5 części oraz kroimy na 5 kawałki. Przygotowane krokiety panierujemy w jajku rozmieszanym z solą i pieprzem i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
bezmięsne krokiet z wafli krokiety ze szpinakiem szpinak wafle
Lubię takie krokiety, tylko że u mnie musiałby być inny farsz. Nie lubię szpinaku :(
OdpowiedzUsuńBardzo fajny przepis. Jadlem takie krokiety z farszem jak na ruskie :)
OdpowiedzUsuńwoow swietny pomysl, miałam kiedy sokazje jesc pierogi ruskie w wafle:) pozdrawiam z http://zdrowo-dietetycznie.bloog.pl/
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak !!! :) Mogłabym go jeść garściami :) Super przepis
OdpowiedzUsuńRzeczywiście, wygląda na prosty i smaczny przepis. Jak tylko wypróbuje dam Tobie znać jak smakowały :)))
OdpowiedzUsuńUwielbiam szpinak, ale w połączeniu z waflami...ciekawe, muszę wypróbować
OdpowiedzUsuńmuszą być pyszne:) ciekawy pomysł;)
OdpowiedzUsuń