Pieczona golonka z indyka

Delikatne, chude mięso idealne dla osób liczących kalorie

Składniki:
  • 2 golonki z indyka 
  • majeranek 
  • przyprawa do drobiu 
  • pieprz ziołowy 
  • sól 


Przygotowanie:

Golonkę z indyka marynujemy w przyprawach i odstawiamy na około 2 godziny.

 

Pieczemy w rękawie około 1 godz 20 min w temperaturze 200 st. Znakomita na obiad albo jako przystawka podana na ciepło.
Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. O widzisz, mąż męczy mnie ciągle o golonkę. A taka wersja to idealny pomysł nie tylko dla tych co walczą z kaloriami, ale też z cholesterolem. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Haaaa...mój mąż również marzy o golonce, muszę zapamiętać przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Niezłe , a do tego chudsze niż klasyczna . Fajne . Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Indyk to kopalnia białka :) pyszna sztuka :)

    OdpowiedzUsuń