Składniki:
- 2 golonki z indyka
- majeranek
- przyprawa do drobiu
- pieprz ziołowy
- sól
Przygotowanie:
Golonkę z indyka marynujemy w przyprawach i odstawiamy na około 2 godziny.
Pieczemy w rękawie około 1 godz 20 min w temperaturze 200 st. Znakomita na obiad albo jako przystawka podana na ciepło.
Smacznego!
O widzisz, mąż męczy mnie ciągle o golonkę. A taka wersja to idealny pomysł nie tylko dla tych co walczą z kaloriami, ale też z cholesterolem. :)
OdpowiedzUsuńHaaaa...mój mąż również marzy o golonce, muszę zapamiętać przepis:)
OdpowiedzUsuńNiezłe , a do tego chudsze niż klasyczna . Fajne . Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńIndyk to kopalnia białka :) pyszna sztuka :)
OdpowiedzUsuń