Przepis na barszcz czerwony znajduje się kliknij
Składniki:
farsz:
- 20 dag mięsa wołowego
- 20 dag mięsa wieprzowego
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól, zmielony pieprz
- zimna woda
- 40 dag mąki
- 1 łyżeczka soli
- 1 jajko
- ok. 1/2 szklanki ciepłej wody
Przygotowanie:
Mięso, cebulę i czosnek mielimy. Następnie doprawiamy je solą, pieprzem i dodajemy zimną wodę (farsz musi być rzadszy niż na kotlety mielone). Wszystko dokładnie wyrabiamy. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy je na stolnicy i wycinamy krążki szklanką lub kieliszkiem (według uznania). Na każdy kładziemy mięsny farsz i brzegi kółek zlepiamy. Powstałe pielmienie gotujemy w osolonej wodzie ok. 10 min.(do wypłynięcia).
Przygotowane pielmienie znakomicie smakują z barszczem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
barszcz czerwony buraki mączne i makarony mięsne pielmienie pielmienie z barszczem
Pysznie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pielmienie, bardzo dziękuje za przepis.
OdpowiedzUsuń