Składniki:
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 bułka kajzerka
- przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do gulaszu
- 1 jajko
- bułka tarta
- 2 średnie cebul
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 250 g sera żółtego
Przygotowanie:
Bułkę namaczamy w wodzie. Następnie mięso wkładamy do miski, dodajemy bułkę, jajko, sól, pieprz i przyprawę do gulaszu. Wszystko mieszamy i tworzymy kulki, obtaczamy je w bułce tartej oraz obsmażamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę kroimy w piórka lekko solimy i podsmażamy, pod koniec dodajemy koncentrat. Podsmażoną cebulę wykładamy na kotlety. Całość przysypujemy serem żółtym startym na grubych oczkach.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. i pieczemy około 30 minut.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kotlety kotlety mielone kotlety na obiad mięso mielone obiad zraz mielone zrazy zapiekane z serem
Wyglądają wspaniale! Zapisuję przepis, przyda się na obiad po świętach ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają obłędnie, jak to łatwo zrobić cos innego z naszych ulubionych mielonych. Zapisane do zrobienia. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńZe tez do tej pory nie wpadlam na to, ze mozna kotlety przygotowac w pizkarniku:) dzieki
OdpowiedzUsuńPrzepyszne .Dziekuje :)
OdpowiedzUsuń