Ilość: około 30 sztuk
Składniki:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliwoy
- 4 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 200 g margaryny
- 1 łyżka sody oczyszczonej
- ananas z puszki
- 2 łyżki maku
Przygotowanie:
Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, mak, sodę, ostygniętą margarynę oraz mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy odsączonego i pokrojonego w kostkę ananasa oraz mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut.
Smacznego!
Wyglądają apetyczne, szkoda że nie ma zdjęcia jak wyglądają w środku ;)
OdpowiedzUsuń