Muffiny z ananasem

Rewelacyjne w smaku, aromtyczne i wilgotne babeczki

Ilość: około 30 sztuk

Składniki:
  • 4 jajka 
  • 1 szklanka cukru 
  • cukier waniliwoy 
  • 4 szklanki mąki 
  • 2 szklanki mleka 
  • 200 g margaryny 
  • 1 łyżka sody oczyszczonej 
  • ananas z puszki 
  • 2 łyżki maku 


Przygotowanie:

Rozpuszczamy margarynę, odstawiamy do ostudzenia. Jajka mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy mleko, mąkę, mak, sodę, ostygniętą margarynę oraz mieszamy wszystkie składniki. Następnie dodajemy odsączonego i pokrojonego w kostkę ananasa oraz mieszamy. Do foremek muffinkowych nakładamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 st przez około 20-25 minut. 

Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

1 komentarz:

  1. Wyglądają apetyczne, szkoda że nie ma zdjęcia jak wyglądają w środku ;)

    OdpowiedzUsuń