Składniki:
- bagietka
- masło
- 5 ząbków czosnku
- sól
Przygotowanie:
Bagietkę kroimy na kromki o grubości około 1 cm. Masło mieszamy z przeciśniętym przez praskę lub posiekanym czosnkiem i solą. Pokrojoną bagietkę smarujemy masłem, układam na blasze i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. Grzanki pieczemy do ładnego zarumienienia. Grzanki można także robić z innymi dodatkami takimi jak: koperek, papryka, oregano, bazylia... Tutaj propozycja grzanek z kurkumą.
Zajrzałam pierwszy raz......fajnie tu a grzaneczki takie rumiane, że chciałoby się schrupać.... ;))
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie....:)
Ja lubię z czosnkiem:)
OdpowiedzUsuńsama często robię! potwierdzam, nadają się do wielu spraw! ;)
OdpowiedzUsuńrobie tak samo :) rodzinka zawsze się zachwyca
OdpowiedzUsuńJadłam nie raz ale i tak dalej mnie to zachwyca.
OdpowiedzUsuń