Składniki:
- 250 g ryżu makaronowego
- 5-6 średniej długości łodyg selera naciowego (bez liści)
- puszka kukurydzy
- 200 g sera żółtego gouda
- 3 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Do wrzącej się, lekko osolonej wody wrzucamy makaron, a po 2-3 minutach gotowania wrzucamy drobno pokrojone łodygi selera. Całość gotujemy do miękkości makaronu, odcedzamy i studzimy. Ser kroimy w drobną kostkę i mieszamy z makaronem, kukurydzą i majonezem oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ryż makaronowy sałatka z ryżu makaronowego sałatka z selerem sałatki
Pycha, uwielbiam takie sałatki :-) z selerem naciowym jeszcze nie jadłam :-)
OdpowiedzUsuńapetyczna- dodałabym tylko czerwona paprykę dla kolorku:)
OdpowiedzUsuń