Żeberka w coli z sosem meksykańskim

Szybkie i proste danie, które podbija serca smakoszy żeberek

Składniki:
  • 1,5 kg żeberek 
  • 200 ml sosu meksykańskiego 
  • 1 szklanka coca-coli 
  • 1 szklanka ketchupu pikantnego 



Przygotowanie:

W garnku mieszamy sos meksykański, coca-cole i ketchup. Żeberka kroimy na kawałki, myjemy, osuszamy oraz układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalewamy przygotowanym sosem.



Żeberka pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 st. przez około 2 godz.

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

16 komentarzy:

  1. Mmmmm to jest pyszne :) i właściwie,, samo się robi,,. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zaśliniłam się ! Wygląda obłędnie !! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. O mamuniu mojego męża tu wpuścić, a by się działo. :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Super :-) mój mąż uwielbia żeberka :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Aż ślinka cieknie od rana :D. Przepyszne

    OdpowiedzUsuń
  6. Muszą być pyszne, bo wyglądają baaaardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. mogę nic nie mówić tylko przełykać ślinę? :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Ślinka cieknie...Ja dodaje miód i też są pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  9. polecam również do pieczenia w coli szynke:)moja rodzina była nią zachwycona

    OdpowiedzUsuń
  10. Witam,
    czy ten sos meksykański pochodzi ze słoika? czy ma on rożne dodatki warzywne?. czy możesz podać jakiego użyłaś?

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. użyłam sos meksykański w szklanej buteleczce 200ml, obojętnie jaką firmę wybierzesz ;) robiłam już z kilku różnych i smak żeberek ten sam, pozdrawiam!

      Usuń
  11. Dzięki za odpowiedź.
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  12. U mnie jutro na obiad zeberka. Trafiłaś z tym przepisem idealnie

    OdpowiedzUsuń
  13. Żeberka palce lizać! Polecam.
    Pozdrawiam, Viola.

    OdpowiedzUsuń