Szybkie i proste danie, które podbija serca smakoszy żeberek
Składniki:
- 1,5 kg żeberek
- 200 ml sosu meksykańskiego
- 1 szklanka coca-coli
- 1 szklanka ketchupu pikantnego
Przygotowanie:
W garnku mieszamy sos meksykański, coca-cole i ketchup. Żeberka kroimy na kawałki, myjemy, osuszamy oraz układamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie zalewamy przygotowanym sosem.
Żeberka pieczemy pod przykryciem w temperaturze 180 st. przez około 2 godz.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
obiad sos meksykański żeberka żeberka na obiad żeberka w coli żeberka w coli z sosem meksykańskim żeberka w koli
Mmmmm to jest pyszne :) i właściwie,, samo się robi,,. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńale muszą być smaczne:)
OdpowiedzUsuńZaśliniłam się ! Wygląda obłędnie !! :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie soczyste.
OdpowiedzUsuńO mamuniu mojego męża tu wpuścić, a by się działo. :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńSuper :-) mój mąż uwielbia żeberka :-)
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie od rana :D. Przepyszne
OdpowiedzUsuńMuszą być pyszne, bo wyglądają baaaardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńmogę nic nie mówić tylko przełykać ślinę? :)
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie...Ja dodaje miód i też są pyszne.
OdpowiedzUsuńpolecam również do pieczenia w coli szynke:)moja rodzina była nią zachwycona
OdpowiedzUsuńWitam,
OdpowiedzUsuńczy ten sos meksykański pochodzi ze słoika? czy ma on rożne dodatki warzywne?. czy możesz podać jakiego użyłaś?
Pozdrawiam
użyłam sos meksykański w szklanej buteleczce 200ml, obojętnie jaką firmę wybierzesz ;) robiłam już z kilku różnych i smak żeberek ten sam, pozdrawiam!
UsuńDzięki za odpowiedź.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
U mnie jutro na obiad zeberka. Trafiłaś z tym przepisem idealnie
OdpowiedzUsuńŻeberka palce lizać! Polecam.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Viola.