Składniki:
- 3 kaszanki
- ok. 0,5 kg mięsa mielonego np. łopatki
- 12 plastrów boczku parzonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- sól, pieprz mielony czarny i ziołowy, lubczyk, majeranek
Przygotowanie:
Rozkładamy 2 plastry boczku, a na nie trochę mięsa mielonego (z przyprawami, czosnkiem i drobno pokrojoną cebulą i papryką). Potem układamy kaszankę, obklejamy ją znów mięsem mielonym i na koniec zawijamy w plastry boczku. Czynność tą powtarzamy z pozostałymi kaszankami. Powstałe roladki podsmażamy z obu stron na patelni i owijamy w folię.
Następnie roladki pieczemy na grillu ok. 45 min.
Po tym czasie wyjmujemy z folii i jeszcze podpiekamy kilka minut, aby przybrały złoty kolor. Podajemy gorące z pieczywem i surówkami warzywnymi.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
dania z grilla grillowana rolada z kaszanką kaszanka mięsne rolada z kaszanką
Idealne na Majówkę! :) pycha! Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń