Składniki:
- 3 duże jajka
- ok. 30 dag kurek
- 1 duża cebula
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka śmietany
- sól, pieprz świeżo zmielony
- natka pietruszki
Przygotowanie:
Kurki oczyszczamy, myjemy i kroimy na kawałki. Następnie siekamy cebulę i podsmażamy ją na maśle. Dodajemy do niej grzyby i smażymy wszystko ok. 5-10 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie ubijamy jajka ze śmietaną i dodajemy do nich pokrojoną natkę pietruszki. Powstałą masę wlewamy do kurek . Całość mieszamy i smażymy, aż jajecznica się zetnie. Danie podajemy ze świeżym pieczywem.
Smacznego!
Lubię jajecznicę ale za grzybami nie przepadam. Ale danie wygląda fajnie :-)
OdpowiedzUsuńEch !!zjadłabym taka jajecznicę ,z kurkami niebo dla podniebienia
Usuńwygląda bardzo apetycznie ....Zgłoszę się po porcyjkę ....pyszności )
Pozdrawiam
klasyka w tym okresie:)tylko pozazdroscic takiego pysznego sniadania/kolacji:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDla mnie bomba! Kurki i jajecznica to chyba najbardziej udany duet. Pyszności :)
OdpowiedzUsuńIle kurek! Już kocham tę jajecznicę <3
OdpowiedzUsuńAch kureczki jakie one urodziwe. :)
OdpowiedzUsuńpyszny i sycący początek dnia by był:) w sam raz na nieco zimniejszą aurę
OdpowiedzUsuńZapachnialo lasem :) pycha, ja uwielbiam :)) Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMusi być pyszne te połączenie kurek z jajkami. Szkoda ze nigdzie nie mogę się zaopatrzyć w kurki bo bym z chęcią przepis wypróbowała :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam