Składniki:
- 1 kg boczku
- czosnek
- pieprz
- marynata staropolska pikantna
- 4 łyżki wody
Przygotowanie:
Boczek nakłuwamy i wkładamy kawałki czosnku, następnie nacieramy przyprawami oraz odstawiamy na 4-5 godz.
Boczek pieczemy przez około 1 godzinę w temp 190 st. Po około 30 min pieczenia boczek skrapiamy 4 łyżkami wody. Upieczony boczek zostawiamy do zastygnięcia.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
boczek domowa wędlina domowy boczek pieczony boczek przekąski
Ale boczuś mój małż byłby w siódmym niebie. :)
OdpowiedzUsuńOj mój mężuś byłby zachwycony jakby taki mógł zjeść :-)
OdpowiedzUsuń:)) i mój też i mój też byłby zachwycony :) ale sama też bym z chęcią plasterek wszamała :D
OdpowiedzUsuńmusi być pyszny
OdpowiedzUsuńCo za widok! Ależ smakowity boczuś :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię taki pieczony boczek, lepszy jest niż te wędliny kupione w sklepie. Tylko, że po upieczeniu zostaje się jego o połowę mniej...
OdpowiedzUsuńDziękuję za wizytę na moim blogu.
Pozdrawiam serdecznie.
pychota!!!
OdpowiedzUsuń