Ilość: około 70 sztuk
Składniki:
- 250 g margaryny
- 2 1/2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru pudru
- 3 żółtka
Przygotowanie:
Margarynę siekamy z maka na drobne cząstki, dodajemy cukier puder i razem mieszamy. Wlewamy żółtka i dokładnie łączymy wszystkie składniki w jednolite ciasto. Chłodzimy w lodówce około 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 3-4 mm i wyciskamy ciastka foremką. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. około 15 minut do ładnego zarumienienia. Przestygnięte ciasteczka ozdabiamy.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ciasta ciastka ciastka na walentynki kruche ciastka kruche serduszka walentynki
Bardzo fajne ciasteczka, wyglądają cudnie :-)
OdpowiedzUsuńŚliczne serduszka! Na Walentynki - fajny prezent! :)
OdpowiedzUsuńProste, śliczne i pyszne!!! :D
OdpowiedzUsuńSą naprawdę urocze :*
Pyszności :) u mnie też serduszkowo ❤ pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńNo śliczne serducha , świetny pomysł, by wyrazić miłość, wszak przez żołądek do serca...
OdpowiedzUsuńPyszne no i piękne serduszka :)
OdpowiedzUsuńGabrysiu jakie serduszka co jedno to ładniejsze i smaczniejsze :)
OdpowiedzUsuńdobrze, że serduszka i ciasteczka możemy przygotowywać przez cały rok, a nie tylko na walentynki :)
OdpowiedzUsuńpiękne ciasteczka przygotowałaś:)
Na Walentynki z trująca margaryna? Chyba teściowej......
OdpowiedzUsuńOjej, uwielbiam takie ciasteczka! :-)
OdpowiedzUsuń