Ilość: 8 sztuk
Składniki:
- 500 g łopatki lub szynki wieprzowej
- 1 mała cebula
- sól i pieprz
- 2 łyżeczki musztardy + do hamburgera
- 2 łyżeczki ketchupu + do hamburgera
- 1 łyżka wody
- olej do smażenia
- pomidor
- sałata
- czerwona cebula
- bułki na hamburgery - przepis znajdziecie tutaj
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, a mięso mielimy w maszynce do mielenia. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę, musztardę, ketchup, wodę, sól i pieprz oraz wszystko mieszamy. Formujemy kotlety i odstawiamy na około godzinę.
Po tym czasie smażymy na rumiano. W między czasie bułki na hamburgery podgrzewamy, a pomidora i czerwoną cebule kroimy. Na spód przekrojonej bułki dajemy musztardę i ketchup oraz przykrywamy liściem sałaty. Następnie kładziemy kotleta, pomidory i czerwoną cebulę.
Hamburgera przykrywamy góra bułki.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
bułki na hamburgery burgery domowe hamburgery domowy fast food fast food hamburgery mięsne przekąski
Wspaniałe hamburgery. I po co komu kupne fast-foody :-)
OdpowiedzUsuńTakie domowe przemawiają do mojego poczucia smaku, dałabym się skusić choć na jednego...
OdpowiedzUsuńTo ja poproszę takiego jednego na wynos. Bardzo apetycznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńMega smakowite! I ten kapiący keczup...mmm... Bardzo apetycznie wyglądają, zazdroszczę!!!
OdpowiedzUsuńTeraz to i ja muszę zrobić :)
domowy najlepszy:)
OdpowiedzUsuńWygląda wspaniale! Zjadłabym z chęcią takiego hamburgera, nawet teraz :)
OdpowiedzUsuńJutro zabiore sie do roboty
OdpowiedzUsuńSmakowity domowy fast food;)
OdpowiedzUsuńDomowe są najlepsze :) wiem co mówie :)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis :) Zjedzenie takiego jednego burgera to wyzwanie, ale wygląda kusząco.
OdpowiedzUsuńNa pewno pyszne, aczkolwiek nie mamy porównania bo nasz pierwszy i ostatni hamburger został zjedzony w czwartej klasie podstawówki (i nie został dobrze przyjęty) :P
OdpowiedzUsuńmarzy mi się zrobić takie malutkie hamburgery, idealne na imprezę w gronie znajomych :)
OdpowiedzUsuń