Prosty i aromatyczny przepis na słodką przekąskę do kawy lub herbatki. Ciasteczka te są również idealnym dodatkiem na każde przyjęcie
Ilość: 14 sztuk
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g)
- konfitura z rabarbaru (najlepiej domowej roboty) ze skórką pomarańczową
- białko
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w kwadraty. Połowę kwadratów układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. W pozostałych wycinamy otwory za pomocą kieliszka (małe kółka pozostawiamy). Kwadraty z dziurkami układamy na tych, które są już na blaszce. Do tak powstałych otworów nakładamy konfiturę ze skórką pomarańczową. Również na wycięte małe kółka dajemy konfiturę. Brzegi ciasta smarujemy białkiem.
Ciasteczka wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 st. i pieczemy ok. 15 minut, aż się zarumienią.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ciasteczka z rabarbarem ciastka ciastka z rabarbarem rabarbar
Nie ma to jak proste i pyszności słodkości:)
OdpowiedzUsuńPycha! Fajne te ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńPomysłowe i smaczne ciastka . :)
OdpowiedzUsuńBardzo proste w przygotowaniu a jakie pyszne :)
OdpowiedzUsuńTeż takie robię. Są pyszne :-)
OdpowiedzUsuńPiękne ciasteczka :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł :)
OdpowiedzUsuńświetne! szybkie i proste, ale niezwykle smaczne!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :):)
OdpowiedzUsuńZnam ten piękny kształt, tylko akurat nie w wersji rabarbarowej. To są dopiero pyszności. Uwielbiam domowe ciasteczka, zwłaszcza te z owocowym nadzieniem. Mniam. Pozdrowieńka ;)
OdpowiedzUsuńniby proste, ale pyszne również :)
OdpowiedzUsuńŚwietna sprawa:)
OdpowiedzUsuńBardzo je lubię chociaż nigdy nie jadłam z rabarbarem. Daj skosztować ;) Pozdrawiam Gabrysiu!
OdpowiedzUsuńPychota :)
OdpowiedzUsuń