Doskonała jako dodatek do dań mięsnych i przystawka do obiadu
Składniki:
- 1 mała kapusta pekińska
- 1 średnia cebula
- 1 słoiczek marynowanej papryki lub 1/2 papryki czerwonej świeżej
- 2 średnie ogórki konserwowe lub 1/2 ogórka świeżego
- 1 pomidor
- przyprawa do sałatek
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
- ok. 2 łyżek zalewy z papryki lub ocet winny (według upodobań)
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, a cebulę, paprykę, ogórki oraz pomidor kroimy w kostkę. Wszystko mieszamy i doprawiamy przyprawą do sałatek, solą pieprzem i odrobiną oliwy.
Na koniec wlewamy około 2 łyżki zalewy z papryki marynowanej lub ocet winny (ilość zgodnie z upodobaniem). Ponownie wszystkie składniki delikatnie mieszamy i odstawiamy sałatkę w chłodne miejsce na około 15 minut.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska sałatka sałatki surówka surówka obiadowa surówka z pekińskiej kapusty
Pyszna, zdrowa apetyczna.
OdpowiedzUsuńA co to jakieś zmiany na blogu??
zmiany? zmiany były jakiś czas temu, teraz już blog leci swoim smacznym życiem :) :)
UsuńUwielbiam sałatki z pekinki :-) można je zrobić na wiele sposobów :-)
OdpowiedzUsuńWszystko z pekińską jest smaczne
OdpowiedzUsuńUwielbiam surówki z pekińskiej. :-) Super!
OdpowiedzUsuńSmaczna sałatka,zapisuję, będę chciała taką zrobić do obiadu ;)
OdpowiedzUsuńTaka prosta, a na pewno dobrze smakuje.
OdpowiedzUsuńBardzo chętnie byśmy taką wszamały :D
OdpowiedzUsuń