Smaczna surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka pasuje zarówno do mięs i ryb
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- 1 marchewka
- 1 jabłko
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki przegotowanej wody
- sól
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie:
Do miski przekładamy poszatkowaną kapustę pekińską oraz marchewkę i jabłko obrane i starte na tarce o grubych oczkach.
Sok z cytryny, oliwę i wodę mieszamy, wlewamy do miski z surówką i całość mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym do smaku.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jabłko kapusta pekińska marchewka sałatki surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej z marchewką
Bardzo lubię surówki, a taka to wprost idealny dodatek do obiadu :-)
OdpowiedzUsuńja jeszcze dodaję ogórek kiszony :)
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona <3
OdpowiedzUsuńMoja ulubiona
OdpowiedzUsuń