Bardzo prosta w przygotowaniu i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem rzodkiewki, kukurydzy i pora. Idealna jako dodatek do obiadu
Składniki:
- mała kapusta pekińska
- pęczek rzodkiewki
- puszka kukurydzy konserwowej
- biała część pora (około 10 cm)
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki przegotowanej wody
- sól
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie:
Do miski wsypujemy odsączoną kukurydzę, pokrojoną rzodkiewkę i pora oraz poszatkowaną pekinkę. Sok z cytryny, oliwę i wodę mieszamy, wlewamy do warzyw i całość mieszamy. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska rzodkiewka sałatki surówka surówka obiadowa surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką
Tez taka robię i uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńPyszna sałatka, moje smaki :)
OdpowiedzUsuńsmakowita :)
OdpowiedzUsuńPyszna a jaka zdrowa.
OdpowiedzUsuńSurowki to bogactwo naszego kraju Nigdzie nie potrafią zrobić takich miksow i pysznych smakow Uwielbiam Pozdrawiam cieplo!
OdpowiedzUsuńPyszna i zdrowa propozycja :) ja rzodkiewkę jem jak jabłko :)
OdpowiedzUsuń