Pyszna warzywna sałatka warstwowa, którą przygotujesz w 5 minut. Idealna na kolację lub jako dodatek go grilla
Składniki:
- 1 ogórek szklarniowy
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 330 g szparag białych z zalewy
- 1 pęczek rzodkiewki
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki śmietany 18%
- sól i pieprz
- sos sałatkowy koperkowo - ziołowy
Przygotowanie:
Majonez mieszamy ze śmietaną, sosem sałatkowym oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na dno miski dajemy obranego i pokrojonego w kostkę ogórka oraz wykładamy połowę sosu. Następnie wsypujemy kukurydzę odsączoną z zalewy i pokrojone w kostkę szparagi.
Potem wykładamy resztę sosu. Na wierzch dajemy rzodkiewkę startą na grubych oczkach i posypujemy drobno posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
błyskawiczna sałatka warstwowa grillowa kukurydza ogórki rzodkiewka sałatka warstwowa sałatka warzywna sałatki szczypiorek szparagi
Apetyczny, warstwowy efekt no i błyskawiczne przygotowanie. Takie sałatki to ja lubię :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie :) Bardzo lubię takie sałatki :)
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis na sałatkę takiej nie jadłam
OdpowiedzUsuńZnakomita sałatka, w sam raz na domowe imprezy :)
OdpowiedzUsuńco tu dużo mówić, uwielbiam wszelkie sałatki :)
OdpowiedzUsuń