Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

Prosta i smaczna surówka z młodej kapusty z rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu

Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z około 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, rzodkiewkę kroimy w kostkę, a szczypiorek siekamy. Warzywa mieszamy z rozmieszaną oliwą z sokiem i cukrem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Surówkę odstawiamy na około 15 min., aby się przegryzła.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

9 komentarzy: