Fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą i serem to znakomity pomysł na smaczny obiad
Składniki:
- 1 kg zielonej fasolki szparagowej
- 150 g sera tartego mozzarella
- 100 g tartego sera żółtego Edam
- około 700 g kiełbasy swojskiej
- sól
Fasolkę myjemy, obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną odsączamy. Kiełbasę kroimy w kostkę. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy połowę fasolki szparagowej i posypujemy ją połową sera mozzarella.
Następnie układamy kiełbasę i wykładamy resztę fasolki szparagowej. Wierzch przykrywamy pozostałą mozzarellą i startym serem żółtym. Tak przygotowaną fasolkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. i pieczemy około 15 min.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
fasolka szparagowa fasolka szparagowa zapiekana z kiełbasą kiełbasa obiad zapiekanka na obiad zapiekanka z fasolką szparagową zapiekanki
Pyszności ☺
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczna:)
OdpowiedzUsuńMąż właśnie przyniósł dwie reklamówki fasolki więc na pewno to danie będzie dziś w menu :D
OdpowiedzUsuńTy to zawsze coś genialnego wymyślisz :)
OdpowiedzUsuńNiesamowicie apetyczna zapiekanka :) Mniam...
OdpowiedzUsuńPomsł godny skopiowania w kuchni na obiad.
OdpowiedzUsuńps. Fajne zdjęcia kolejności przygotowania zapiekanki
wyszła pyszna, poproszę więcej takich przepisów
OdpowiedzUsuńtakiej zapiekanki to jeszcze nie jadłam
OdpowiedzUsuń