Składniki:
- 3 wypatroszone pstrągi
- świeży tymianek
- świeży lubczyk
- 1 cytryna
- sok z połowy cytryny
- przyprawa do ryb
- sól
Przygotowanie:
Z pstrąga odcinamy głowy. Następnie ryby myjemy, osuszamy, nacieramy w środku i z zewnątrz solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka pstrąga wkładamy dwa plasterki cytryny, świeży tymianek i lubczyk. Rybę z obu stron nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie pstrągi wkładamy do rusztu na ryby i pieczemy na grillu.
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
grill grillowany pstrąg grillowany pstrąg w ziołach lubczyk obiad pieczony pstrąg pstrąg pstrąg w ziołach pstrąg z grilla ryby tymianek
Bardzo chętnie zaczerpnę od Ciebie pomysł na pstrąga. Bardzo lubię tą rybkę -:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam rybki :) Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam taką rybkę ☺
OdpowiedzUsuńrobię bardzo podobnie :) jeszcze do tego sos czosnkowy i jest pysznie :)
OdpowiedzUsuńnajprostszy i najsmaczniejszy przepis na pstrąga z grilla
OdpowiedzUsuńtrzeba by tylko dodać, że pieczemy nie na największym grillowym ogniu, tylko na mniejszym
OdpowiedzUsuń