Pstrąg z grilla

Aromatyczny pstrąg z grilla z chrupiącą skórką. Pieczony z tymiankiem, lubczykiem i cytryną

Składniki:

  • 3 wypatroszone pstrągi
  • świeży tymianek
  • świeży lubczyk
  • 1 cytryna
  • sok z połowy cytryny
  • przyprawa do ryb
  • sól



Przygotowanie:

Z pstrąga odcinamy głowy. Następnie ryby myjemy, osuszamy, nacieramy w środku i z zewnątrz solą oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka pstrąga wkładamy dwa plasterki cytryny, świeży tymianek i lubczyk. Rybę z obu stron nacieramy przyprawą do ryb i odstawiamy do lodówki na około 1 godzinę. Następnie pstrągi wkładamy do rusztu na ryby i pieczemy na grillu.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 komentarzy:

  1. Bardzo chętnie zaczerpnę od Ciebie pomysł na pstrąga. Bardzo lubię tą rybkę -:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam rybki :) Pysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. robię bardzo podobnie :) jeszcze do tego sos czosnkowy i jest pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. najprostszy i najsmaczniejszy przepis na pstrąga z grilla

    OdpowiedzUsuń
  5. trzeba by tylko dodać, że pieczemy nie na największym grillowym ogniu, tylko na mniejszym

    OdpowiedzUsuń