Błyskawiczne w przygotowaniu wafle przełożone masą krówkową, znakomicie sprawdzą się w każdą niezapowiedzianą wizytę gości
Składniki:
- 460 g masy kajmakowej
- 200 g masła
- 1 opakowanie wafli
Przygotowanie:
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy i partiami dodajemy masę kajmakową. Gotową masą krówkową przekładamy wafle. Tak przygotowane obciążamy deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
desery masa kajmakowa masa krówkowa wafle wafle z masą krówkową
Wspaniałe do kawki i mleka mniamm :)
OdpowiedzUsuńPysznie! Takie wafelki są super :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWafle wyszły najlepsze ! ;-) Bardzo dziękuje za udostępnienie przepisu ;-) Pozdrowionka...
OdpowiedzUsuńsmak dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre. Ale tak zmiękły, są gumowe.
OdpowiedzUsuńCzy zamiast masła można użyć margaryne?
OdpowiedzUsuńtak
UsuńWitam uważam że to masło jest zbyteczne pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak posmarowałam wafle gotową masa krówkowa i wyszły pyszne....
OdpowiedzUsuń