Błyskawiczne w przygotowaniu wafle przełożone masą krówkową, znakomicie sprawdzą się w każdą niezapowiedzianą wizytę gości
Składniki:
- 460 g masy kajmakowej
- 200 g masła
- 1 opakowanie wafli
Przygotowanie:
Masło w temperaturze pokojowej ucieramy i partiami dodajemy masę kajmakową. Gotową masą krówkową przekładamy wafle. Tak przygotowane obciążamy deską do krojenia, aby wafle się skleiły i odstawiamy do lodówki na około 1 godz.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
desery masa kajmakowa masa krówkowa wafle wafle z masą krówkową
Wspaniałe do kawki i mleka mniamm :)
OdpowiedzUsuńPysznie! Takie wafelki są super :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł:)
OdpowiedzUsuńWafle wyszły najlepsze ! ;-) Bardzo dziękuje za udostępnienie przepisu ;-) Pozdrowionka...
OdpowiedzUsuńsmak dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dobre. Ale tak zmiękły, są gumowe.
OdpowiedzUsuńCzy zamiast masła można użyć margaryne?
OdpowiedzUsuńtak
UsuńMargaryna jest niezdrowa.
UsuńWitam uważam że to masło jest zbyteczne pozdrawiam
OdpowiedzUsuńJak posmarowałam wafle gotową masa krówkowa i wyszły pyszne....
OdpowiedzUsuń