Pyszne kotlety z piersi z kurczaka z dodatkiem sera żółtego i papryki, są aromatyczne i każdemu smakują
Ilość: 8 sztuk
Składniki:
- 1 duża podwójna pierś z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 50 g sera żółtego
- 3 jajka
- papryka słodka
- sól i pieprz
- bułka tarta do panierowania
- smalec do smażenia
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub bardzo drobno siekamy. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce smalcu. Do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę z papryką, ser starty na grubych oczkach, wbijamy 1 jajko i doprawiamy papryką słodką, solą i pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy. Pozostałe jajka roztrzepujemy z solą i pieprzem. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej, jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Kotlety podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
filet z kurczaka kotlety kotlety na obiad kotlety z kurczaka obiad papryka paprykowe kotlety z kurczaka z serem pierś z kurczaka ser żółty
Szybkie, tanie i proste - takie obiady lubię najbardziej i właśnie te kotleciki wpisują się idealnie <3
OdpowiedzUsuńZapraszam na swojego bloga kulinarnego: https://bitasmietanka.blogspot.com
To super pozdrawiam
OdpowiedzUsuń