Bardzo prosta sałatka z serkami topionymi, marchewką, jajkami, ogórkiem i szczypiorkiem. Idealna na kolację i śniadanie oraz jako dodatek do wędliny
Składniki:
- 4 marchewki
- 5 jajek
- 5 ogórków konserwowych
- 1 pęczek szczypiorku
- 200 g serka topionego kremowego
- 3 łyżki majonezu
- 6 łyżek śmietany
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Serki topione wkładamy do zamrażarki, najlepiej na kilka godzin. Majonez mieszamy ze śmietaną oraz doprawiamy solą i pieprzem. Marchew myjemy i gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Na dno miski wsypujemy marchewkę pokrojoną w kostkę, smarujemy połową sosu i dajemy jajka starte na tarce o grubych oczkach.
Całość smarujemy resztą sosu i dajemy pokrojone w kostkę ogórki. Na wierzch ścieramy na grubych oczkach zamarznięty serek topiony i całość przykrywamy posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
jajka marchewka ogórki konserwowe sałatka warstwowa sałatka z serkiem topionym sałatki serek topiony szczypiorek warstwowa sałatka z serkiem topionym
Muszę zrobić w końcu taką sałatkę z serkami, zapisuję przepis
OdpowiedzUsuńSerek topiony to sama chemia
OdpowiedzUsuń