Aromatyczne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem pora, znakomicie sprawdzą się na obiad
Ilość: 7 sztuk
Składniki:
- około 500 g mięsa mielonego
- 1 czerstwa bułka
- 3 jajka
- majeranek
- sól i pieprz
- około 5 cm pora
- 1 łyżka masła
- bułka tarta do obtaczania
- olej do smażenia
Przygotowanie:
Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na łyżce masła. Bułkę namaczamy w wodzie. Do miski wkładamy mięso mielone, odciśniętą z wody bułkę, pora, wbijamy 1 jajko oraz doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Całość dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, obtaczamy je w roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju do zarumienienia z obu stron. Kotlety podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kotlety kotlety mielone kotlety na obiad kotlety z porem mięso mielone obiad por
a ten por to tylko dekoracyjnie :( chcę więcej :)
OdpowiedzUsuńtak jak w przepisie, por jest w środku w kotletach :)
UsuńSuper przepis. Z pieczarkami mielone próbowałem, ale z porem jeszcze nie ;)
OdpowiedzUsuńGreat post, thanks!
OdpowiedzUsuń