Błyskawiczna w przygotowaniu surówka z pekinki, pora i rzodkiewki z dodatkiem ziaren słonecznika. Znakomicie sprawdzi się do dań mięsnych i nie tylko
Składniki:
- 1 mała pekinka
- por
- pół pęczka rzodkiewki
- 1 garść ziaren słonecznika
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sok z około 1/2 cytryny
- sól
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie:
Pekinkę siekamy, a pora i rzodkiewkę kroimy w cienkie plasterki. Do warzyw dodajemy słonecznik, oliwę z oliwek i sok z cytryny. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
kapusta pekińska por rzodkiewka sałatki surówka surówka obiadowa surówka z kapusty pekińskiej surówka z kapusty pekińskiej z porem surówka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką
Great post!
OdpowiedzUsuńSuper post)
OdpowiedzUsuń