Super na grilla oraz kolację kolorowa sałatka z grzankami i sosem szczypiorkowym
Składniki:
- 5 kromek chleba
- 30 g masła
- 1 duży pomidor
- 1 kulka mozzarelli
- 2 garście roszponki
- 1/2 puszki kukurydzy
- pęczek szczypiorku
- 1 duża łyżka musztardy sarepskiej
- 1 duża łyżka majonezu
- pieprz
Przygotowanie:
Masło rozpuszczamy w rondelku, a chleb kroimy w kostkę. Kawałki chleba mieszamy z masłem, rozkładamy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Grzanki suszymy do zarumienienia od czasu do czasu mieszając. Drobno pokrojony szczypiorek mieszamy z musztardą i majonezem oraz doprawiamy pieprzem do smaku. Na dno miski wsypujemy odsączoną z zalewy kukurydzę i dajemy opłukaną roszponkę.
Następnie układamy pokrojoną w kostkę mozzarellę, smarujemy sosem szczypiorkowym i wykładamy pokrojonego w kostkę pomidora. Przed podaniem sałatkę przykrywamy grzankami.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
grillowa grillowa sałatka z grzankami grzanki kukurydza mozzarella pomidory roszponka sałatka do grilla sałatka z grzankami sałatki sos szczypiorkowy szczypiorek
Bardzo ciekawa, zrobimy na majówce
OdpowiedzUsuńSuper smakuje do kiełbaski
OdpowiedzUsuńsuper sałatka!
OdpowiedzUsuńZgadzam się, sałatka pychotka ! :)
OdpowiedzUsuńGenialna! Prosta i pyszna. Zrobiła furorę na majówce :)
OdpowiedzUsuń