Surówka z młodej kapusty w 5 minut

Prosta surówka z młodej kapusty z rzodkiewką, szczypiorkiem i kukurydzą. Znakomicie sprawdzi się jako dodatek do obiadu i na grilla

Składniki:
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z około 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz



Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, rzodkiewkę kroimy w słupki, a szczypiorek siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Warzywa mieszamy z rozmieszaną oliwą z sokiem i cukrem oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

4 komentarze:

  1. też często taką robię, jest pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda smakowicie, chętnie zrobię do grilla. Wpadnij do nas: https://antykwariat-marzen.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Sałatka wygląda apetycznie, chętnie zrobię taką w domu :)
    Przy okazji polecam Sklep z artykułami dla dzieci i niemowląt FRUPO.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. No no, wygląda naprawdę bardzo pysznie :D

    OdpowiedzUsuń