Surówka smakuje jak z baru, a w lodówce można ją przechowywać tydzień
Składniki:
- mała czerwona kapusta
- 4 jabłka
- sok z 1/3 cytryny
- sól i pieprz
- 5 łyżek octu
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki oleju
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, a jabłka ścieramy na tartce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Do kapusty i jabłek dodajemy ocet, cukier i olej. Całość dokładnie mieszamy i ugniatamy ręką lub lekko ubijamy. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
czerwona kapusta sałatki surówka surówka barowa surówka obiadowa surówka z czerwonej kapusty
Niesamowicie apetyczna surówka :)
OdpowiedzUsuńPopieram aż chce są ją zjeść
OdpowiedzUsuńJa jednak wolę sparzoną czerwoną kapustę, gdy robię surówkę.
OdpowiedzUsuńDobrze wiedzieć, nigdy nie sparzałam .Spròbuję
UsuńMiód zamiast cukru
OdpowiedzUsuń