Surówka barowa

Surówka smakuje jak z baru, a w lodówce można ją przechowywać tydzień

Składniki:
  • mała czerwona kapusta
  • 4 jabłka
  • sok z 1/3 cytryny
  • sól i pieprz
  • 5 łyżek octu
  • 4 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju



Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, a jabłka ścieramy na tartce o grubych oczkach i skrapiamy sokiem z cytryny. Do kapusty i jabłek dodajemy ocet, cukier i olej. Całość dokładnie mieszamy i ugniatamy ręką lub lekko ubijamy. Surówkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 komentarzy:

  1. Popieram aż chce są ją zjeść

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jednak wolę sparzoną czerwoną kapustę, gdy robię surówkę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dobrze wiedzieć, nigdy nie sparzałam .Spròbuję

      Usuń
  3. Miód zamiast cukru

    OdpowiedzUsuń