Żeberka pieczone w sosie ketchupowo - majonezowym, znakomicie sprawdzą się na niedzielny obiad. Wystarczy wymieszać je z marynatą, wstawić do piekarnika i gotowe
Składniki:
Przygotowanie:
Żeberka myjemy i osuszamy. Ketchup mieszamy z majonezem. Żeberka nacieramy sola, pieprzem, papryką słodką i majerankiem. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem ketchupowo - majonezowym.
Tak przygotowane mięso wstawiamy pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 200 st. na około 20 min. Następnie temperaturę zmniejszamy do 180 st. i pieczemy jeszcze około 1 godz. 30 min. Żeberka najlepiej smakują z ziemniakami i ulubioną surówką.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
ketchup majonez mięsne mięso wieprzowe obiad żeberka żeberka ketchupowo majonezowe
Świetny pomysł! ;-)
OdpowiedzUsuńmi również ten pomysł bardzo się podoba :)
OdpowiedzUsuń