Składniki:
- 12 parówek
- 250 g pieczarek
- 200 g sera żółtego
Przygotowanie:
Pieczarki drobno kroimy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ser żółty kroimy w długie paski. Parówki nacinamy wzdłuż, aby powstała kieszonka, nakładamy pieczarki i przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowane parówki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 20 min. Parówki podajemy z ketchupem, sosem czosnkowym lub ulubionymi surówkami.
Smacznego!
Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!
imprezowe przekąski parówki parówki z pieczarkami i serem pieczarki przekąski ser żółty śniadanie i kolacja zapiekane parówki zapiekane parówki z pieczarkami i serem
Rewelacyjny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPysznie i apetycznie wyglądają, fajny przepis.
OdpowiedzUsuńDomowy hot dog to jest to! :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis, do tego jeszcze cebulka prażona i hot-dog gotowy.
OdpowiedzUsuńJaki rodzaj sera polecacie i jakie parówki (drobiowe, cielęce...)?
OdpowiedzUsuńnp. gouda, ementaler najlepiej twardy wtedy ładnie się rozpuści, a parówki oczywiście ulubione :)
UsuńSuper pyszne
OdpowiedzUsuńTych pieczarek nie trzeba wcześniej podsmażyć? Tak na surowo faszerujemy ?
OdpowiedzUsuńSurowe pieczarki tak jak w przepisie
UsuńNigdy nie przepadałam za parówkami ze względu na skład, ale odkąd wpadłam na te od dobrowolskich, to jadam zdecydowanie cześciej. A ten przepis jest prosty i szybki więc na pewno spóbuję.
OdpowiedzUsuń