Ciasto Mikołaj

Świąteczne ciasto Mikołaj, które przygotujesz w 15 minut. Swoim smakiem i wyglądem zachwyci dzieci i dorosłych

Wymiary formy: 24x28 cm

Składniki:

  • 660 ml śmietanki 30%
  • 500 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • około 250 g herbatników mocno kakaowych
  • około 400 g pianko - żelek truskawkowych Haribo



Przygotowanie:

Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i dodajemy partiami serek mascarpone. Na dnie blaszki wyłożonej papierem do pieczenia układamy warstwę herbatników i wykładamy połowę kremu.



Następnie układamy warstwę ciastek i wykładamy resztę kremu. Na wierzchu układamy żelki, jedna obok drugiej.



Ciasto wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godz.


Smacznego!


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

8 komentarzy: